餐厅: 龍點心 (軒尼詩道)
资讯:

2024-08-20 209 浏览
今次去咗湾仔呢间有创意嘅点心店「龙点心」 每款点心都好特别同精致 全部都系即叫即整的 🤍—龙大满足因为第一次嚟龙点心食 所以想试到佢地signature嘅点心 就简咗呢款点心拼盘 亦啱哂啲选择困难嘅你 每款点心都好精致 🥢笋尖虾饺皇 🥢酸菜鱼凤眼饺 🥢蟹粉菠菜香虾饺笋尖虾饺皇 🥢咸蛋黄墨鱼焼卖 🥢松露野菌晶莹饺 🥢豌豆桃子🤍脆脆富贵红米肠粉呢款系非常热门嘅招牌点心 一盘有六条 望落都几吸引 红米肠粉里面夹住脆脆嘅馅料 有炸虾脆卜卜食落特别香口 而肠粉有三款酱汁 我就比较喜欢泰式辣酱 我地都好推介🤍黑金流沙包黑金流沙包非常型格 要尽快食咗佢衬住佢仲流心 中间咸蛋好香热辣辣非常好吃🤍口水汁龙脷鱼肠粉呢款肠粉好少会系酒楼食到所以点来试试 一食落去好香嘅辣味 有啲似老干妈味道 食落都几惹味🤍凤爪排骨饭米饭几好味 而排骨整得好入味呢🤍白桃冰茶📍龙点心 (轩尼诗道) (湾仔)湾仔轩尼诗道216-218号地下A&B号舖

🤍—龙大满足

🤍口水汁龙脷鱼肠粉

🤍凤爪排骨饭
米饭几好味 而排骨整得好入味呢

🤍白桃冰茶

📍龙点心 (轩尼诗道) (湾仔)
湾仔轩尼诗道216-218号地下A&B号舖