2023-09-13 284 浏览
香港人无论几时都好都好钟意打边炉😆呢晚朋友带咗我去湾仔呢一间超型格嘅起锅☺️斋系门口都有排打卡啦~除咗有好搞鬼嘅霓虹灯经典金句之外,天花板仲有七彩灯笼🏮第一次打边炉调味料区会有咁多唔同香料可以拎🤓除咗一般嘅香葱,芫荽,炸蒜等等之外‼️仲有青柠、柠檬叶、香茅、虾酱等等特别嘅调味‼️难怪店家都写住呢个系绝世混酱😆我地拣咗食超丰富嘅起锅二人套餐,唔使另外加购其他嘢已经食到超饱🤩有机蕃茄薯仔汤店员一放低个汤就叫我地先饮一碗!汤头好清甜,饮晒成碗都唔口渴😋锅底入边有蕃茄、薯仔、多到数唔到嘅红萝卜、粟米,仲有三大嚿猪骨🤩响铃午餐肉午餐肉用腐皮包住拎去炸,口感外脆内软味道唔会好咸,有几好味㖞😚呢个前菜非常满意!潮汕牛拼盘呢个牛拼盘有四个唔同部位🐮分别有大大块超满足嘅匙仁、油脂感十足嘅雪花、柔软得黎爽弹嘅匙柄、爽脆有嚼劲嘅三花🥰海鲜拼盘有两只好鲜甜饱满嘅生蚝、超厚肉大大嚿嘅蛏子皇、大大粒胀卜卜沙白蚬😇
手打丸类方面要左Q弹嘅虾丸、牛肉味浓郁兼爆汁嘅牛丸、超有惊喜嘅梅菜猪肉手打丸😍自家制饺子方面要左爆馅嘅韭菜猪肉饺、鲜甜多汁嘅黄芽白大头菜猪肉饺、芫荽味突出嘅芫荽猪肉饺😜本地时令菜拼盘里面有菜心、油麦菜、白菜仔
香港人无论几时都好都好钟意打边炉😆
呢晚朋友带咗我去湾仔呢一间超型格嘅起锅☺️
斋系门口都有排打卡啦~

除咗有好搞鬼嘅霓虹灯经典金句之外,天花板仲有七彩灯笼🏮

第一次打边炉调味料区会有咁多唔同香料可以拎🤓

除咗一般嘅香葱,芫荽,炸蒜等等之外‼️
仲有青柠、柠檬叶、香茅、虾酱等等特别嘅调味‼️
难怪店家都写住呢个系绝世混酱😆

有机蕃茄薯仔汤

店员一放低个汤就叫我地先饮一碗!
汤头好清甜,饮晒成碗都唔口渴😋

响铃午餐肉

潮汕牛拼盘

呢个牛拼盘有四个唔同部位🐮

海鲜拼盘

本地时令菜拼盘里面有菜心、油麦菜、白菜仔同生菜,全部都好新鲜😚

套餐仲包咗水云面,呢个面挂汤能力强,口感爽滑😉
  • 起锅二人套餐
  • 有机蕃茄薯仔汤