今日嚟到呢间位于湾仔皇后大道东嘅「La Resaca」食西班牙菜,位置同利东街好近!水泥风门面嘅酒吧,地方虽然唔大,但有阁楼同vip房可以同一大班人聚会👫🏻 佢哋嘅招牌系海鲜饭同乳猪🐷 Resaca喺西班牙文系解hangover,饮酒当然唔少得,嚟呢度可以试吓佢手工啤酒🍻 happy hour过嚟仲抵!♥ 西班牙柠檬啤酒一坐低就有welcome drink,店主好好客😳 呢款啤酒女士非常啱饮,容易入口,饮落酒精浓度唔高,麦味唔重,柠檬香气清爽,夏天饮正!♥ 西班牙烤乳猪 $398乳猪皮脆肉嫩,呈金黄色,皮好薄脆,猪肉肉软,肉汁油脂丰富,两个人share啱啱好😎 乳猪要趁热食!伴碟有焦糖菠萝,多汁甜蜜,平衡乳猪油腻感,条佬都同我争菠萝食😂♥ 西班牙蛋饼 $88蛋饼卖相睇落平凡,切开其实系有层层馅料,入面有西班牙腊肠、薯仔同洋葱,加咗Chorizo带点烟熏香气~ 另外仲配咗两款酱,加啲茄汁食开胃啲🐷♥ Lime Soda $38 & Ginger Ale $28个杯几高身,青柠梳打系无糖,解腻解渴🧊💬 总结店主好客👍🏻 适合收工或周末过嚟chill
♥ 西班牙柠檬啤酒
♥ 西班牙烤乳猪 $398
♥ 西班牙蛋饼 $88
个杯几高身,青柠梳打系无糖,解腻解渴🧊

💬 总结
店主好客👍🏻 适合收工或周末过嚟chill