2023-11-19
最近去咗湾仔一间好多韩国人食嘅餐厅,所有野食都劲大份🫢😂包你食完饱到捧住个肚走😝🤰🏻首先,要介绍超级多唔同种类嘅前菜,绝对系我见过最大份🫣种类多而且味道都好正宗😋仲可以任加添👍🦀韩式酱油蟹🦀再到我最爱嘅酱油蟹🥰每一只蟹都被均匀地沾满了酱油,第一口咬下去,味道都腌得好好,口感鲜嫩多汁。搭配蒸米饭完全沾取美味的酱油。软绵绵的饭与蟹膏和酱油形成了完美的组合,系好大的满足感😌🥩鲜杂锦牛肉拼盘🥩有肉眼扒,牛肋骨,雪花肥牛,牛胸片,我个人比较钟意牛胸片同牛肋骨,因为雪花绞比较多入口软腍~🤤肉眼就牛肉味比较重同有咬感🍨芒果雪糕沙冰🍨呢个出乎意料地几好食😆😆芒果好甜 配埋雪糕同沙冰口感好丰富🥰Overall 嚟讲呢间都系一间正宗嘅韩国菜,老板娘都系韩国人好亲切🥰好适合一班人去食,因为份量真系好多😂
🦀韩式酱油蟹🦀
🥩鲜杂锦牛肉拼盘🥩
有肉眼扒,牛肋骨,雪花肥牛,牛胸
🍨芒果雪糕沙冰🍨