2022-08-23 195 浏览
海南鸡烧鸡 配 鸡油香饭 及 紫菜鱼丸汤 $78海南鸡一如既往好味,肉质嫩滑去骨烧鸡比较少见~ 鸡皮烧得好香,肉质比较扎实,同海南鸡肉质有明显嘅分别~一碟可以食晒两种口感嘅鸡肉~ 大满足‼️油饭都好出色!粒粒分明,而且饱满有弹性,好正😍喇沙慢煮无骨猪手 $62猪手份量好多,而且去咗骨啖啖肉~卤得好入味,肉质软腍,基本上唔使太用力咀嚼入口即溶😝伴碟仲有炸鱼仔同花生,两样都炸得好香口~另外个喇沙汁超香椰汁味‼️捞饭食一流👍🏻咖央多士配温泉蛋 $28多士烘得好脆,咖央酱份量适中,唔会过于甜耶耶~再夹住厚厚嘅鲜牛油,超邪恶超正😂温泉蛋好大只,店员教我地可以将酱汁加入温泉蛋笃穿蛋黄捞一捞,连同多士一齐食~葱饼配咖哩汁 $38葱饼系手抓,煎得好酥脆,仲有大量葱系饼入面,好香葱味👍🏻咖喱汁好香,味浓浓郁,椰汁比例好好,令到咖喱嘅味道再升华,仲有少少辣,超惹味😋餐厅光线充足,装修新净简洁,坐得亦都好舒服~湾仔区黎讲性价比好高,好味又抵食👍🏻芽笼 (湾仔)湾仔湾仔道221A号天乐大厦地舖

海南鸡烧鸡 配 鸡油香饭 及 紫菜鱼丸汤 $78
海南鸡一如既往好味,肉质嫩滑
一碟可以食晒两种口感嘅鸡肉~ 大满足‼️
油饭都好出色!粒粒分明,而且饱满有弹性,好正😍

喇沙慢煮无骨猪手 $62
猪手份量好多,而且去咗骨啖啖肉~

咖央多士配温泉蛋 $28

葱饼配咖哩汁 $38