2024-04-01
啱啱𠮶星期长老生日🎂谂住带佢食餐好😆揾揾吓发现 @grandhyatthongkong 有个flash sale😍自助餐低至买一送一🤩可惜当刻已经太迟😂买一送一已经卖哂,只系得返8折优惠😆 (星期五至日 原价$1909/2位—> $1562.4/2位)其实咖啡厅同茶园都有自助餐优惠😛最后拣咗茶园,因为之前试过几次下午茶都觉得唔错😋再加上茶园正举办「蚝门蟹宴」主题自助晚餐🦪当晚嘅生蚝有自法国西岸知名养殖家族 David Herve嘅Fine De Claire同La Boudeuse🦪全部都系新鲜即开,大家排队密密拎,厨师就密密开😂清咗一轮好快就refill返,所以唔怕食唔到😙生蚝都几饱满,食落鲜甜👍🏻除了即开生蚝外更有几款不同口味的焗蚝,爱食蚝嘅啱哂😆😆熟食方面,茶园行西式路线,只提供欧陆美食,所以平时常见嘅中菜呢度就唔会见到☺️ 试咗佢哋主打威灵顿牛柳,味道中规中矩,未到好惊艳😆反而旁边嘅羊架更吸引,肉质嫩滑,羊骚味浓🤤每位都会有一只即煮波士顿龙虾🦞煮法有3种:冻食、芝士同牛油🧈如果胃口许可😆我一定最推介芝士🧀真系好香🤤另外要赞佢嘅细心🥰原只龙虾钳已经拆好放埋一齐焗,轻松简单又
每位都会有一只即煮波士顿龙虾🦞煮法有3种:冻食、芝士同牛油🧈如果胃口许可😆我一定最推介芝士🧀真系好香🤤另外要赞佢嘅细心🥰原只龙虾钳已经拆好放埋一齐焗,轻松简单又干净就可以食晒成只龙虾😋😋👍🏻
甜品绝对系茶园一大卖点😍精致嘅蛋糕柜同自家制雪糕真系叫人花多眼乱🤩蛋糕一件件放喺玻璃柜入面,就好似cafe咁🥰试咗几款都好高质😋最正就系法式千层酥,皮酥脆cream又滑🤤 另外仲有即制嘅橙酒crepe🍊就算𠮶肚就快撑爆都想试吓😝好浓酒香🥂皮好够烟靭,值得一试😉