2023-03-27 291 浏览
前几日小编到湾仔觅食,专程到访呢间座落于汕头街嘅隐世小cafe。餐厅嘅menu有各个国家嘅菜式,因为款式想试,拣到小编有d难作决定呀。虽然餐厅只系得小小嘅咖啡stand和厨房,但系佢竟然可以控制到将所有食物几乎同时上桌呢。以下两款我要介绍嘅食物,前后差不多于一分钟。不得不赞一赞!Grilled Beef & New Potato Salad 底有一层薄嘅沙律菜,加埋牛肉、车厘茄、牛油果、面包脆粒、薯仔,一次过有哂多款营养沙律汁系柚子醋。成道菜又健康又清爽,食起上来十分开胃。而配料十分丰富,加上自己本身都好钟意食沙律🥗,呢道菜因此成为我心目中no.1嘅开胃菜。Avocado Deluxe 餐厅其中最出名系佢嘅 All Day Breakfast同Crepe。而如果你系牛油果fans,点呢个crepe就最适合你不过啦!材料有牛油果、厚切烟三文鱼,同埋Ricotta Cheese三样卷埋,配上软熟、蛋香味浓嘅Crepe。味道方面, 烟三文鱼嘅烟熏味好香,食物质感亦都好丰富。而芝士嘅口感我会形容系好fluffy,佢另外会配上沙律同埋意大利醋,所以都好健康㗎!

Avocado Deluxe