2016-11-16 712 浏览
吃吧一顿贵夹唔饱嘅晚餐我哋决定要去食糖水沟货平衡一下心理!好友们选了这间翠苑 甜品专家,我还是第一次来帮衬都几旺场㖞!好好彩我哋到时还未有人等位,不消一会有客走我哋便可以入坐了!翠苑买嘅全部都系中式嘅糖水,好耐冇帮衬过这种糖水铺了!!记得上次我们一众辣友去佳佳扫餐牌多畅快 。贪心的我们左拣右拣终于拣到自己嘅心水{合桃糊炖鲜奶}$20,其它好友分别拣左红豆沙,桑寄生蛋茶,合桃糊,芝麻糊炖鲜奶仲有腐竹鸡蛋添!!好友KK的合桃糊(右上角)呈粉红色很吓人呢haha~这个合桃糊炖鲜奶好鬼过瘾㗎㖞!初时以为炖鲜奶上合桃糊,原来合桃糊系藏在炖鲜奶内,这个做法都挺有心思,虽然食落味道不是好吃到升天,但系亦都算够香够滑,而且味道唔会过甜,合桃香加炖鲜奶原来都几夹㗎。
2016-11-07
其他