2017-09-22 815 浏览
同朋友庆祝生日,当然要揾个靓靓楼上cafe 享受好西倾下计啦, 今次喺理大上完堂之后, 就喺尖沙咀揾Candies Foodies!未上到去已经被活泼趣怪的布置吸引住两个女仔都唔系好大食, 唔知佢每碟意粉或者饭有几多份量, 所以直接叫咗二人晚市套餐。首先嚟嘅系餐汤, 香滑的薯蓉加上适量的忌廉和蘑菇蓉, 调味几平均, 特别欣赏餐汤份量刚刚好, 不会饮到饱一饱冇胃口 食好西👍跟住到头盘, 沙律整体感觉新鲜, 罗马生菜脆卜卜, 烟三文鱼烟薰味挺浓, 亦几有口感, 沙津里面亦加入不少芝士碎和烟肉粒, 是食得出的用心,整体不俗!重点就系个主菜到啦, 之前睇openrice, 见啲相里面嘅pizza系普通size, 点知pizza一上台先知道原来直径有两只手掌咁阔, 甚至长过两只手掌Idk😂, 面对咁大型嘅薄饼, 我同朋友好惊食唔晒,浪费食物, 但几惊喜嘅系, 原来荷兰薄饼饼底好薄, 仲薄过pancake, 所以烤焗出嚟𠮶边非常香脆, 饼底食得出唔单只系面粉 , 仲捞咗 到咗啲芝士, 令到饼底好似芝士脆饼!估唔到烟三文鱼同都草嘅味道系咁夹✨✨✨, 感觉清新! 强烈推荐大家试啲个荷兰薄饼!肉酱意粉
未上到去已经被活泼趣怪的布置吸引住

是日厨师餐汤- 磨菇忌廉汤

烟三文鱼凯撒沙律

烟三文鱼刀草水瓜柳忌廉芝士荷兰薄饼

肉酱意粉就食得多,但牛尾肉酱扁意粉就 唔系成日食到, 原来用牛尾做肉酱牛肉味系香浓好多! 扁意粉烹煮时间刚刚好, 保持应有的烟韧口感👍

室内布置温馨 ,店主酒樽水种了不少牛油果, 为环境增添玩味~

星期四晚已经好多人, 餐厅座无虚席, 热闹非常, 气氛不错, 同朋友倾下食下嘢不知不觉就过咗三个钟~ what a lovely night
2017-09-21
庆祝纪念