2017-01-18 122 浏览
难得今日收左工约到朋友一齐去食晚饭,大家又钟意食上海菜就去左附近商场既上海婆婆食。正值晚饭时间其实都几多人但等位都唔算耐,一入到去就见到入面空间好大,枱与枱之间唔会太过迫,可以舒舒服受咁食餐饭:] 而且服务员态度都好好,值得一赞!花雕醉鸡花雕酒份量够,一上菜都未食就已经闻到好香既酒味鸡肉好嫩滑又少骨,连我呢个唔算太食鸡既人都食左好几旧黄金炒饭炒饭炒得一粒粒都金黄色咁,卖相好好,而且非常干身唔会油淋淋因为个炒饭有虾仁干,所以食落都几可口惹味排骨担担面虽然个面煮得有少少腍,不过个排骨真系唔错,炸得好脆鸡丝粉皮每一次去亲食上海菜都好钟意叫鸡丝粉皮,今日都唔例外整体黎讲不过不失,个酱整得都几好食唔会太甜豆沙窝饼食完正餐梗系要叫番个甜品,呢个豆沙窝饼算系惊喜之作佢岩岩煎好就上菜,热辣辣脆卜卜咁,真系好岩冬天食本身个豆沙馅唔太甜,但系个饼上面有放到椰丝,加番少少甜味落去,成个甜度即刻平衡番,好好食总体黎讲,虽然水准唔算十分之高但胜在有新意,而且环境同服务质素都几满意,所以下次都会继续黎光顾~

花雕醉鸡
花雕酒份量够,一上菜都未食就已经闻到好香既酒味

鸡肉好嫩滑又少骨,连我呢个唔算太食鸡既人都食左好几旧

黄金炒饭
炒饭炒得一粒粒都金黄色咁,卖相好好,而且非常干身唔会油淋淋

因为个炒饭有虾仁干,所以食落都几可口惹味

排骨担担面
虽然个面煮得有少少腍,不过个排骨真系唔错,炸得好脆

鸡丝粉皮
每一次去亲食上海菜都好钟意叫鸡丝粉皮,今日都唔例外

整体黎讲不过不失,个酱整得都几好食唔会太甜

豆沙窝饼
食完正餐梗系要叫番个甜品,呢个豆沙窝饼算系惊喜之作

佢岩岩煎好就上菜,热辣辣脆卜卜咁,真系好岩冬天食

本身个豆沙馅唔太甜,但系个饼上面有放到椰丝,

加番少少甜味落去,成个甜度即刻平衡番,好好食

会继续黎光顾~
2017-01-11