2024-10-07 237 浏览
今次黎到西湾河食越南野,下午茶时间好多人帮衬,等咗一阵就有位喇, 下午茶餐都有好多唔同嘅选择,有汤面,饭,小食,所有套餐都会配嘢饮越北四宝饭四宝饭有香茅猪扒,香茅鸡翼,扎肉,蛋饼, 一个饭有晒四款越南小食,啱晒我呢啲钟意食小食嘅人 😆,猪扒同鸡翼炸得好香脆,扎肉同蛋饼就好软熟,尤其是蛋饼里面有粉丝和唔同嘅材料,好得意越式沙嗲。牛肉牛肉丸汤粉今次见到有沙嗲汤底,咁就一于试下,好夹㖞,好似沙爹牛肉咁,啲牛肉就好嫩滑,梗系正过啲鲜牛啦,牛丸就弹牙,汤底又正 🥰河内炸春卷 & 猪颈肉小食加配咗春卷和猪颈肉,两个小食都炸得好香脆,猪颈肉仲大大快 😊热老姜蜜 & 水晶芒果冰沙热老姜蜜姜味很重,仲有蜜糖好滋润芒果冰沙上面有啲好似鱼子嘅水晶好得意, 芒果味浓郁,甜度适中

越北四宝饭

越式沙嗲。牛肉牛肉丸汤粉

河内炸春卷 & 猪颈肉

热老姜蜜 & 水晶芒果冰沙
热老姜蜜姜味很重,仲有蜜糖好滋润