2023-03-12
👭🏻孖妹黎到呢间位于荷里活广场日式Cafe,餐厅以简洁白色同木系作装修主调,整体感觉光猛舒适,👭🏻孖妹安排左较入位置,旁边冇其他客人啱哂倾计,,随后店员递上2杯室温柠檬水🍋餐厅采用QR Code落单👭🏻孖妹睇完order左1个dinner set + 1份小食+甜品🥢餐汤(跟餐)✨ 餐汤系忌廉南瓜汤,呈鲜橙色,以新鲜甘南瓜熬制成汤,清甜得黎又有南瓜蓉,加入少量忌廉点缀,捞匀后令质地更浓厚😇仲加入咗少少杏仁片,增加咗口感👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢Impossible 炸植物鸡肉 +💰58✨👭🏻孖妹细细个好钟意食麦当劳嘅麦乐鸡,但素食从来都未试过,惠顾晚餐就可以以优惠价加配,原价$78而家只要$58就可以食到喇❤️✨餐厅以不锈钢镬仔上菜,除咗植物鸡,仲有份量几多嘅炸薯条🍟可能店员比较忙碌唔记得落盐,不过唔紧要,可以点旁边嘅他他酱/茄汁,好快就清晒点lu✨ 植物素鸡炸得非常香脆,炸粉皮算几薄,即是摊冻咗依然系外脆内软,食到一丝一丝,👷🏻♀️细孖觉得仲好食过非素食食嘅麦乐鸡😊👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢刺身带子蕃茄龙虾汁意粉 💰148✨带子属低脂高蛋白质肉类,为咗保持刺身嘅鲜嫩,餐厅只系稍为将2粒
🥢餐汤(跟餐)
忌廉南瓜汤
👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌑
🥢Impossible 炸植物鸡肉 +💰58
Impossible 植物肉鸡
👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌑
🥢刺身带子蕃茄龙虾汁意粉 💰148
刺身带子蕃茄龙虾汁意粉
✨带子属低脂高蛋白质肉类,为咗保持刺身嘅鲜嫩,餐厅只系稍为将2粒刺身带子系轻轻熟烧熟,嫩肉多汁
刺身带子蕃茄龙虾汁意粉
✨意粉挂满龙虾汁🦞够哂浓郁,混合左酸酸甜甜番茄汁🥫食落更开胃惹味
刺身带子蕃茄龙虾汁意粉
✨其他配料有蚬肉、车厘茄、鱿鱼🦑虾仁🍤等等,食完刺身带子仲有好多𩠌
👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌖🌑
🥢镬仔焦糖金宝雪山热香饼💰89
镬仔焦糖金宝雪山热香饼
✨热香饼用铁镬仔呈上🥘面铺上朱古力焦糖酱、粉红色糖衣白朱古力粒、杏仁脆片、牛油曲奇饼碎🍪
镬仔焦糖金宝雪山热香饼
✨热香饼口感似偏湿润既蛋糕🍰睇餐牌相以为会系扁身热香饼🥧结果相反,高身湿润又松软🥞点埋焦糖🍬酱汁同脆口饼碎食好好味
👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌖
🥢热柠檬茶 (跟餐)
✨柠檬茶用印有餐厅名嘅黑色杯☕️比客人,红茶底本身比较浓我有,有少少茶涩味,👷🏻♀️细孖本来就钟情于浓茶,所以用食完用嚟烧制滞非常之好
👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌗
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸