2021-03-05
早几日上网book左呢个2人set,估唔到又几抵食。入面好多唔同野食,又刺身、寿司、寿喜烧、烧物、甜品。好正,大满足而且餐厅环境仲好靓,充满日系感,坐得舒服又开心。呢个menu真系唔错,款款食物我同朋友都好钟意。首先来前菜。哗,超丰盛,满满的刺身拼盘,入面有多款不同刺身,有三文鱼、油甘鱼、吞拿鱼、三文鱼籽、带子.....多款唔同刺身,每款都好新鲜好好味。而且配埋个个沙律汁好好味,带点点酸酸地,跟个沙律菜及刺身好夹。沙律菜都好多唔同款,所以口感好好,不错不错。十分新鲜爽口。下一道菜是寿司拼盘,卖相好吸引,款款都又靓又新鲜。入面有油甘鱼、三文鱼、甜虾、三文鱼籽、海胆、和牛。超丰富,超满足,我最钟意吃和牛寿司,肥美肉汁丰盛,一试难忘,配埋寿司饭好正好满足。其他食材都十分新鲜。正之后再来一道北海道产珍宝帆立贝壳烧,配上整片牛油,牛油跟帆立贝十分配合,味道引发出来。帆立贝又大大粒,好惹味,好喜欢个汁酱跟牛油,香而不腻,帆立贝又爽又鲜。令人好想再多吃一只。丰盛的九洲和牛寿喜烧配了上一碟白滑弹牙乌冬跟两只日本鸡蛋,可用作沾牛肉吃,会令牛肉更富质感更香更滑。寿喜烧上有靓牛肉,片片都好好味牛肉味又浓,好
而且餐厅环境仲好靓,充满日系感,坐得舒服又开心。
呢个menu真系唔错,款款食物我同朋友都好钟意。
下一道菜是寿司拼盘,卖相好吸引,款款都又靓又新鲜。
丰盛的九洲和牛寿喜烧
配了上一碟白滑弹牙乌冬
跟两只日本鸡蛋,可用作沾牛肉吃,会令牛肉更富质感更香更滑。
寿喜烧上有靓牛肉,片片都好好味
牛肉味又浓,好吸引
另外仲有大量蔬菜,丰富
除外,仲可以加入乌冬,寿喜烧汁煮乌冬,大满足。
最后仲有水滴饼为甜品作结,大满足。水滴饼配上黑糖、黄豆粉。爽口甜甜的口感,好得意,又晶莹通透。好靓