2023-02-07
呢间系圆方顶层既餐厅好开扬,食物又好食,系呢度食个午餐简直系享受呀!前菜我地简佐一个汤一个小食,汤就系椰菜花浓汤,蒜蓉长法包,咖喱🫕椰菜花汤好香好浓忌廉味,成个汤好稠,椰菜花有烤过再放汤,成个汤又香又滑,另外蒜蓉长法包系会有配埋咖喱,食落好特别,香香辣辣,再点埋落啲汤度食,更加味道突出,好有层次!小食就简佐帝王三文鱼他他,刁草,辣根,香辣脆饼🐟🌶️🥨呢个有啲似平时食嘅牛肉他他,而帝王三文鱼系好靓嘅三文鱼,将啲三文鱼同叼草辣根一齐捞匀,整到一个饼咁,成个口感好好,软林林再加埋超级脆口嘅香辣脆饼,有啲辣辣地,超好食!我地另外加钱叫佐法式长面包,果仁种子牛油🥖🥜依度嘅面包系自家制,特别软熟,亦都好健康,用嘅系一啲健康嘅面粉,而搽面包嘅牛油都唔系普通牛油,系果仁种子放喺啲牛油上面,所以食落去更加健康,一个几好嘅体验!主食就先叫佐西班牙鲭鱼,韭菜,薯仔,鸡汤🐟🥬🥔🫕鲭鱼好大旧个皮好脆,但鱼肉都唔会鞋口,又唔会霉,系好新鲜,食落仲好滑身,鲭鱼侧边有啲薯仔粒韭菜粒做伴碟,呢啲伴碟嘅配菜用鸡汤煮,所以好香,仲有个汁可以点鲭鱼嚟食,味道更好!另一个主食就系炖猪腩肉,猪手小丸子,芹菜头,苹果迷迭香酱汁🐷🐖🍎
另一个主食就系炖猪腩肉,猪手小丸子,芹菜头,苹果迷迭香酱汁🐷🐖🍎依个主食平时都好少食到,虽然系炖猪腩肉,但系猪肉炖之前系有烧过嘅,所以会有脆脆地嘅皮,而猪肉因为系炖,啲肉好嫩好腍,另外猪手丸子系炸嘅,所以好香好脆,芹菜头都好特别,成个汁酸酸甜甜,好好味!