2023-01-13 30 浏览
餐厅位于荃湾市中心位置,附近有小巴站,巴士站,容易到达。未到12点嘅午餐时间,已经座无虚席,要等一阵先至可以入座。餐牌选择唔少,套餐包括餐汤餐包,仲有餐饮,午餐仲免加一。虽然食客好多,但上菜时间唔需要等太耐,唔使惊饿亲。餐包加热至微暖,入面已经搽好牛油,入口软熟。香煎纽西兰肉眼牛扒(八成熟)配意粉,上枱时候有惊喜,估唔到午餐都咁有份量,咁大块牛排,切开时冇半点血水流出,以为会煎得过熟啦,但原来唔系㖞,中心带点微红,食落唔会过韧,仲觉得肉汁锁住左,牛味唔错,唔需要点蒜蓉汁都无问题。香草烤西冷羊扒配芥末酱,第一次食西冷羊扒,原来肉质系咁腍㗎,同平时食开嘅羊架肉质好唔同㗎,入口软腍,无筋唔嚡口,非常好食。配菜嘅粗薯条,炸到脆卜卜,简直食唔停口。另外追加左2个小食,炸虾同焗蚝,非常滋味。焗蚝即叫即整,一夹起只蚝,就知道肥美有肉汁,加埋芝士,洋葱同烟肉一齐焗,味道更出色,推荐。餐饮嘅柠檬柚子蜜茶同杂果宾治都唔错。呢餐午餐味道唔错,价钱贴地,有机会可以再光顾。
餐厅位于荃湾市中心位置,附近有小巴站,巴士站,容易到达。

餐包加热至微暖,入面已经搽好牛油,入口软熟。

香煎纽西兰肉眼牛扒(八成熟)配意粉,上枱时候有惊喜

香草烤西冷羊扒配芥末酱,第一次食西冷羊扒,原来肉质系咁腍㗎
。配菜嘅粗薯条,炸到脆卜卜,简直食唔停口。

另外追加左2个小食,炸虾同焗蚝,非常滋味。

餐饮嘅柠檬柚子蜜茶同杂果宾治都唔错。

呢餐午餐味道唔错,价钱贴地,有机会可以再光顾。