2021-01-10 47 浏览
同阿姨系元朗大桥街市买𩠌,今晚准备去亲戚屋企开大餐,妈咪系到同姨丈佢地手打麻雀话好肚饿叫我买d 蛋糕返去比佢地 Tea 一 Tea 㖞。我就去左 “朱哥”到买返3个古早味蛋糕返去同佢地一齐食。 朱哥果到蛋糕口味有5款,我就选择左,原味, 黑糖核桃和朱古力3款。原味古早味蛋糕口感软绵绵,蛋味浓郁。黑糖核桃古早味蛋糕,黑糖的甜味好香,核桃烘得刚好,黑糖和核桃味道好夹。朱古力古早蛋糕最出式,可能因为刚出炉, 比佢的香气吸引了,切件后中间的朱古力酱唔会过甜, 浓浓朱古力香,吸引住我地班后生仔女一件接一件咁食。而阿姨佢地就好buy 原味和黑糖核桃。呢到有半件买的, 方便d 老人家,因为佢地惊食唔哂。温馨提示🤗古早蛋糕食唔哂可以放入雪柜,第二日再叮返热食一样咁好味。

我就去左 “朱哥”到买返3个古早味蛋糕返去同佢地一齐食。

呢到有半件买的, 方便d 老人家,因为佢地惊食唔哂。