2020-10-16
今次同仔仔来到 Pom's Kitchen & Deli感觉好舒服, 因我一早已经book左位,所以来到侍应已经会安排我地座边, 成晚我留意到好多人慕名而来又冇book 位,餐厅 full了,他们失望而回, 我建议大家来之前记得book 位和上Openrice 睇定优惠呀!其实我来之前已经睇中左个海鲜盘, 但来后到,仔仔话好想食意大利粉, 咁我全日冇咩食过野都系好肚饿嘅, 咁唯有一人一个意粉餐啦 😃🥣 薯仔忌廉汤 ~ 几滑啖啖薯仔唔错。🥖 蒜蓉包 ~ 焗得香脆可口, 沾一下汤再食,冇咁热气。🍝 卡邦尼烟肉意大利粉 ~ 大大粒烟肉,配上超浓郁的忌廉汁, 食到仔仔舐舐脷,自己清哂1碟🍝 香煎鹅肝牛肝菌扁意粉 ~ 好耐冇食过鹅肝, 煎得外层脆脆地,咬落入面,入口即溶, 食完个口仲有鹅肝的香气, 呢个意粉用上牛肝菌去炒,特别香浓, 我都一个人清得七七八八。🥃 两杯热柠檬水食完咁浓味的意粉,我地选择叫左🍰 blueberry cheese cake 来作结尾。
🥣 薯仔忌廉汤 ~ 几滑啖啖薯仔唔错。
🥖 蒜蓉包 ~ 焗得香脆可口, 沾一下汤再食,冇咁热气。
🥃 两杯热柠檬水