2024-01-11
又係為食姊妹系列,今日同大家過黎將軍澳的麺匠八,聽到間餐廳個名,應該唔難呀!⋯⋯冇錯,佢就係食日式拉麵,仲有飯呀,特式飲品,甜品嘅!豚骨叉燒拉麵🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷濃郁的豚骨湯同叉燒肉非常夾,配料仲有溏心蛋,木耳,筍片,炸蒜和紫菜,舖滿係拉麵面面頭。叉燒甘香鬆化,厚簿均勻,食落去滿口豬肉甘香,惹味爆登。蕃茄肥牛拉麵🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮香甜鮮味嘅蕃茄湯酸酸甜甜,蕃茄味滿溢,肥牛和蕃茄湯呢個組合夾得無語倫比,再加上半隻溏心蛋,溏心蛋的蛋黃味道濃郁,混合其他材料一齊食,味道昇華10倍。抹茶紅豆鮮奶🍵🥛🍵🥛🍵🥛🍵🥛🍵🥛🍵🥛🍵🥛🍵呢杯抹茶紅豆鮮奶有好清香嘅抹茶味配上幼滑牛奶又香又滑,加埋一粒粒軟綿綿起沙嘅紅豆,成個感覺又唔同,多咗份紅豆嘅香甜味道,你杯飲品非常優秀!芋香芋泥🍠🥛🍠🥛🍠🥛🍠🥛🍠🥛🍠🥛🍠🥛🍠芋香芋泥非常濃,入邊滿滿嘅芋和芋頭肉,加上牛奶一齊沖泡,又畫得來又濃郁,每一啖都飲到芋香和奶香味,顆粒狀嘅芋頭肉更加令整杯飲品錦上添花。
🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷
🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮