2021-06-28
今日系荃湾返工,4点钟开始食野,就系附近揾左呢间虾面店💛,因为呢个唔系繁忙时间所以唔洗排队😂。好快就入左去了。呢间系比个qr code你然后用手机下单的,咁因为肚饿得济就拣左个假日下午茶套餐黎试下(其实都唔算饱😂),个套餐就系比你拣一碗面然后加24蚊可以多一份小食同一杯野饮。咁我就点了辣味虾汤虾肉墨鱼丸面,小食就鸡脾肉串烧,饮品就冻ot少甜。先上一个鸡脾肉串,上面铺了一层马来沙嗲,味道不错。之后上了面,如果唔食辣既朋友可以有其他汤底选择,但我就觉得冇辣味虾汤咁正。其实佢d𩠌同面都不算太突出,但因为汤底搭救而转变成一碗美食😋😋😋。总括黎讲食物个份量略嫌不足,但算可以接受。味道方面不过不失,如果没有了汤底老实说我觉得和普通面店差不多。性价比方面我就觉得一般,唔算太贵但亦唔算平民。但都建议食下试下既😂👍👍