2019-08-06
今日有同事话系附近有间新开嘅日本餐厅,叫大家一齐去试吓。餐厅系大厦既一楼,楼底都几高,而且好光猛整洁,又坐得几舒服。午市套餐既价钱由五十几到百几不等,有饭、拉面、寿司,比较特别嘅系有提供埋素食,俾唔食肉既人都有野食。套餐仲另外包小食或者刺身添,当然饮品同面豉汤都有,就算食量大既人都应该会饱。不过今次有同事请客,所以我哋决定散叫share嚟食,当中有几款食物比较推荐首先有刺身拼盘,好足料,有好多款唔同嘅海鲜,我哋得四个人都食得好饱,每款刺身都好厚切而且好新鲜,其中海胆一啲都唔腥,食得好滋味,而大虾就好弹牙,点埋柠檬汁一齐食会更加鲜甜之后系忌廉蟹肉薯饼,炸得啱啱好,里面蟹肉嘅份量都好多,充满忌廉味跟住系日式烧茄子,茄子嘅上面铺满左日式酱料一齐烧,所以好惹味,我哋足足叫左三条黎食添埋单既时候有同事直接做埋会员,可以即时有九折,下次嚟嘅时候可以试吓午市Menu
刺身拼盘
忌廉蟹肉薯饼