2017-06-03
今日去铜锣湾行街,经过呢间Hungry Lobster,朋友话之前食过觉得唔错,所以就去试一试。餐厅既装潢都几型格,门口仲摆左两只龙虾公仔,可以同啲公仔影相添呀。平时好怕好咸既龙虾汤呢度既龙虾汤唔会太咸,仲好creamy~配上脆脆蒜蓉包,好开胃!我地仲叫左一个烤龙虾牛扒组合share。烤龙虾牛扒组合有半只烤龙虾,无骨小牛扒,配埋薯条同沙律。由于有朋友唔钟意食太生既肉,我地就叫左无骨小牛扒要七成熟。虽然一黎到既卖相普普通通,但食落就发觉好惊喜。块牛扒既肉质好细嫩,厨师仲将火侯控制得好好,一啲都唔会烤得太干或者太老,保留到应有既肉汁,咬落去好juicy好松软,味道仲夹得岩岩好。龙虾比想像中大只,份量都唔少。只龙虾啖啖肉,啲肉好扎实同弹牙,仲好鲜甜。另外粗切薯条既份量都几多,有好香既胡椒盐味,而沙律都好新鲜。
平时好怕好咸既龙虾汤
呢度既龙虾汤唔会太咸,仲好creamy~
配上脆脆蒜蓉包,好开胃!
我地仲叫左一个烤龙虾牛扒组合share。