2023-05-16 260 浏览
知道土瓜湾有间好出名嘅中菜及火锅店,所以特登约埋成班friend黎吹水食饭!🌟啤酒🌟一嚟到当然叫番杯啤酒先!啤酒饮落肚冰冻清爽,饮住啤酒食野真系perfect!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🌟麻辣烤鲩鱼 ( 半条 ) 🌟呢度嘅麻辣烤鲩鱼好岀名!鲩鱼十级新鲜,同麻辣汁嘅味道好夹。麻辣香料完完全全咁突出左鱼肉嘅鲜味。口感脆口!煮得劲出色!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🌟莴笋 🌟颜色翠绿!见到已经觉得好新鲜。入口鲜甜多汁,而且有好香嘅荀味!唔错!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🌟鲜嫩鸭血🌟口感非常滑溜。而且鲜嫩无比。鸭血索左麻辣汁呢精华,令到成个味道更加惹味可口!完全系食到停唔到!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🌟脆皮BB夹 (2 只 )🌟乳鸽外皮炸到非常香脆,肉质超嫩!咬开嘅时候仲有好多肉汁流出来!除此之外,乳鸽腌到好入味。食一啖已经有好香嘅肉味由牙缝到渗出来。超正!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻总括嚟讲,呢间餐厅嘅食物质素好高,而且价钱一啲都唔贵!下次一定要带朋友黎试吓!