2023-11-28 93 浏览
去咗间传闻中滴烧味天堂,呢度啲烧味真系正到嗒嗒声🔥!望落去只烧鹅,光泽得嚟唔腻眼,食落口肉质嫩滑,皮又脆,𠮶阵香气真系扑鼻嚟。转头再食啲叉烧,外层有𠮶啲香甜嘅蜜糖色泽,一啖入口,咬落去嘅时候呢,咸甜适中!仲有种微微嘅炭香,肉质柔嫩得滞,真系肥而不腻,甜中带咸,食完后齿颊留香,仲一直回味紧𠮶阵滋味🤤!而家讲下手工青瓜,脆爽嘅口感加上梳打水既解渴,清新得嚟又消暑,实在系完美开胃菜。重点来㗎,今次食嘅乳猪,皮系脆得嚟,吓!真系听到隔离桌都听到我啲卜卜声,肉质又嫩,啲肉汁一咬落去就四射出嚟啦,简直系啖啖肉,啖啖正💥!饭后心情大好,食得咁开心,感觉街角随便一间小店,都藏有一番味觉惊喜等紧你发掘咁㖞!试咗呢间,真系嚟到香港唔食会后悔挂!下次我一定会再夹硬扑过嚟,唔试你绝对唔知香港烧味有几好食!👍