2023-08-09
今日落元朗探朋友,顺便食埋晚餐先返屋企。今日朋友带左我去位于Yoho 的「马场洞烤肉专门店 」食精选2人烧烤套餐。餐厅环境宽敞,以卡位为主、坐得舒适,抽风系统做得好,食完没有油烟味。一坐低,侍应会先奉上5碟韩式前菜有木耳、泡菜、沙律、蒜芯,海带,全部都可以无限追加。精选2人烧烤套餐摆盘吸引,牛肉包括菲力牛排、牛膈肌、韩式调味牛肋骨肉、牛肋骨,其中菲力牛排和牛膈肌,牛味浓郁,肉质软腍,加少盐肉味更提升,再用上生菜包住一齐食,可以减低油腻感。招牌炸鸡新鲜热辣辣炸起,炸得香脆,肉质Juicy,有埋我至爱既蜜糖芥末酱,非常滋味。烤虾及杂锦蔬菜虾有2只,爽口弹牙,杂锦蔬菜有青红黄椒、茄子、金菇、洋葱、薯仔、芦笋。另外我地亦加配顶级芝士猪肉香肠&韩式焗芝士粟米两款芝士芝味十足,仲可以拉丝,其中最钟意韩式芝士粟米,味道就好似细细食粟米波既味道,以种味道好怀念。荔枝梳打&奇异果梳打梳打不算太甜,味道刚刚好。
一坐低,侍应会先奉上5碟韩式前菜
有木耳、泡菜、沙律、蒜芯,海带,全部都可以无限追加。
精选2人烧烤套餐
招牌炸鸡
烤虾及杂锦蔬菜
另外我地亦加配
顶级芝士猪肉香肠&韩式焗芝士粟米
荔枝梳打&奇异果梳打
梳打不算太甜,味道刚刚好。