2024-12-30
意大利嘅美食我最挂住嘅其中就系Pizza🥹本身唔系好特别钟意食Pizza 不过系罗马食到嘅罗马Pizza虽然系街头小食🇮🇹但系味道配搭通通都好有餐厅既水准😊呢间过江龙嘅Pizza店都唔例外💚主打手切薄饼每一款既口味都超级有特色同风味🤪⭐️ Breasola 🥩⭐️ Parma 🥓⭐️ Mortadella 🍖⭐️ Marinara 🍅总共叫咗四款手切Pizza份量都好丰富🥰 特别钟意Breasola既风干牛肉好有咸鲜嘅味道🐮配上火箭菜好清新☘️另外Parma既巴马火腿都充满香气👍🏻 Mortadella火腿配上水牛芝士同埋开心果嘅口感好有新意🌰另外一款特别推介嘅就系Marinara❤️蕃茄味浓郁平衡返唔会太腻仲有Anchovy既点缀好道地⭐️ Nutella 🥜⭐️ Nutella Delight 🍰仲试咗两款甜品Pizza以Nutella口味为主好邪恶呀🤤 Nutella Delight面头再加上开心果榛子同炼奶🍼丝丝甜度配上酥脆嘅饼皮好配合🤍另一款咬落去就系满满嘅爆馅Nutella感觉好正😈⭐️ Forest Fruits Juice 🍇⭐️ Pineapple Juice 🍍饮品点咗两款黎自意大利嘅
Breasola
Nutella
⭐️ Nutella Delight 🍰
Forest Fruits Juice
⭐️ Pineapple Juice 🍍
饮品点咗两款黎自意大利嘅果汁🧃甜度唔算太高饮得出杂莓嘅果香同埋菠萝既清甜🫐水果味都好天然