2017-11-11 39 浏览
朋友介绍有间喺花园街近界限街,食大头虾菜式嘅舖头,揸车都好方便,因为呢度相对旺角静,附近都有好多咪表位,店外装修以蓝白色为主,喺呢条街都几突出几鲜明,而且睇到水族箱入面全部都有大头虾,只只都好生猛!餐牌头版主要系大头虾锅,有好多味道选择,而我地拣咗胡椒虾,醉鸡卷,麻辣臭豆腐黑椒牛肋骨,大肠面线,麻辣云耳。店员随即就系水族箱内将啲大虾逐只捞起,跳跳扎,就拎入厨房lu。先上嘅系冷盘醉鸡卷同麻辣云耳,闻到好浓厚的花雕味,仲有鼓寒气添,鸡肉入晒味,而且仲系鸡髀肉,慢慢品尝就会越食越香花雕酒味,而云耳够新鲜够爽口,几醒神。麻辣臭豆腐,呢个锅味道似曾相识,内里有冻豆腐猪红等,臭豆腐配合埋呢个麻辣汤,其实真系好啱重口味嘅我。跟住就嚟主角上枱了,大虾烈阵排好,整只外壳已经沾上胡椒汁,超级香,虾头膏劲正,因为熟度啱啱好,肉质极嫩滑,估计火喉控制非常讲究,呢个虾果然无介绍错。黑椒牛肋骨入味得非常,其实又系白饭嘅好拍挡。奈何叫咗大肠面线,只好讲好食过台湾阿x,可能因为其他𩠌都比较浓味,但依然食到面线同大肠保持应有水准。呢度嘅虾肉鲜味十足,仲有咁多款煮法,有机会下次又可以试下其他味。
而且睇到水族箱入面全部都有大头虾,只只都好生猛!

黑椒牛肋骨,大肠面线,麻辣云耳。

黑椒牛肋骨入味得非常,其实又系白饭嘅好拍挡。