2021-03-03 27 浏览
最近经常食日本、韩国菜,想转下口味试吓啲新嘢,于是我同朋友就去咗大埔呢间专门食西班牙菜嘅餐厅。餐厅设计呢非常之有特色,而且座位亦都非常足够,唔使排队都可以即刻入去。而且餐厅系采用电子餐牌,减少接触性传染风险,防疫措施做得非常足够。我同朋友当然点咗餐厅嘅招牌菜西班牙炒饭,有虾、鱿鱼、青口、蚬,配料非常足够,而且饭粒粒亦都唔会太干太硬啦,食落去呢啱啱好,非常值得推介大家试吓。生菜配烤牛肉,牛肉非常滑再配埋生菜,清爽而唔理油腻。特色烤乳猪,乳猪嘅外皮系非常之脆,而且唔系太过口,所以食落去呢淡淡都卜卜脆。二乳猪嘅肉质呢亦都非常鲜味,唔会太硬亦都唔会太烂呀。配酱方面一个系咸嘅酱,另一个呢系酸甜嘅酱汁,有两种唔同既感觉。
生菜配烤牛肉,牛肉非常滑再配埋生菜,清爽而唔理油腻。