2022-04-02 61 浏览
星期五放工经过佐敦附近买野,见到呢间越南野多人等外卖,于是我决定买少少外卖返屋企加𩠌。手作挪威烟三文鱼米纸卷 $48一拎返屋企,家人即时食呢个米纸卷,个烟三文鱼味道好好,熟度岩岩好,有少少软身,粉丝同青木瓜令个米纸卷质感更有层次感。妈咪都赞好食。意大利黑醋汁蒜蓉牛油鸡翼 $38钟意个黑醋汁,食落个鸡翼有牛油同蒜蓉既香味,黑醋既酸味令个鸡翼既肥腻感无左,点埋青柠檬汁,味道更清新。火五和牛牛丸扎肉粉 $48钟意呢个外卖既处理手法,汤同河粉分开,食个时先倒埋一齐。外层有一层保鲜纸包住,拎到屋企仲暖既,汤既温度保持到。和牛牛丸几好食有牛味,扎肉同埋洋葱香草仲有辣椒令成个汤河好入味。越式炸虾春卷捞檬 $42鱼露分开另一个细盒,食个时先倒入去,虾春卷都整得几脆。火五特式凤爪 $22屋企人钟意食凤爪,有青木瓜同香醋调味,酸酸地又有青木瓜既清新口味,好食同几开胃。D24榴梿炸弹 (4粒)$48外层烟韧香软,有食紧麻薯既感觉。内层系足料香滑又好食既榴梿肉。食个口感香口又唔油腻。

手作挪威烟三文鱼米纸卷 $48
手作挪威烟三文鱼米纸卷

意大利黑醋汁蒜蓉牛油鸡翼 $38
意大利黑醋汁蒜蓉牛油鸡翼

火五和牛牛丸扎肉粉 $48
火五和牛牛丸扎肉粉

越式炸虾春卷捞檬 $42
越式炸虾春卷捞檬

鱼露分开另一个细盒,食个时先倒入去,虾春卷都整得几脆。

火五特式凤爪 $22
火五特式凤爪

D24榴梿炸弹 (4粒)$48
D24榴梿炸弹(4粒)

外卖自取
手作挪威烟三文鱼米纸卷
意大利黑醋汁蒜蓉牛油鸡翼
火五和牛牛丸扎肉粉
越式炸虾春卷捞檬
火五特式凤爪
D24榴梿炸弹(4粒)