2023-10-16
心心念念嘅酸菜鱼终于食到啦!慕名而来呢间姚姚酸菜鱼一试其招牌!未到门口,远望已经见到抢眼嘅Tiffany blue 装潢!入到舖头俾人很舒服的感觉,虽然不是豪华装修!呢次带埋朋友黎食,一惯嘴叼嘅佢都话好味😋👍招牌酸菜鱼 汤汁鲜甜,鱼味浓郁,带点香麻的味蕾,好惊喜!酸菜不是只有咸味,而系酸度咸度刚刚恰到好处,开胃又易入口!鱼肉弹牙又新鲜,重点系冇鱼骨冇腥味,点餐时有得拣辣度,麻度,酸度,老少咸宜!最后好味到我地连汤都饮晒!👍片皮鸭起初以为得酸菜鱼才是重点,估唔到佢个片皮鸭都咁出色,仲有只大鸭脾添!啲鸭皮劲脆劲爽口,配埋啲秘制酱料,青瓜,京葱一齐包住食,简直绝配,都好值得一试!👍麻辣小龙虾色香味俱全的菜式,够辣够入味,仲要只只虾都咁大只,剥开虾头位置,啖啖膏,虾肉弹牙又鲜甜,配埋啲秘制麻辣汁,好食到停唔到口,钟意食小龙虾但又返唔到大陆,呢度嘅小龙虾都系不错嘅选择。
👍招牌酸菜鱼
👍片皮鸭