2024-12-14
今次我地過左黎青衣城呢邊食飯,諗住係度食個飯先再入迪士尼玩,事關其實迪士尼都唔洗玩足全日,食完飯係青衣城行下都仲得,我地就揀左呢間食酸菜魚既餐廳食啦🐟呢間餐廳環境都幾闊,我地帶埋bb黎,餐廳都有bb凳提供,枱面有熱茶比客人自己加,食辣野都好易口渴,自己枱有成壺茶我覺得幾好👍🏻姚姚酸菜魚拼水煮魚($308)呢間餐廳可以揀雙拼魚,仲可以自選調味,我地揀左少油少辣,好少酸菜魚有得咁樣,所以呢度既酸菜魚湯可以放心狂飲都唔怕油,而且佢少油少辣仍然保持到個味道,水煮魚方面雖然少油,不過辣油都係偏油,唔建議飲個辣湯,整體都好味,魚肉都夠滑😋片皮鴨半隻($94)呢個片皮鴨做緊優惠,半價就食到,$100都唔洗仲有2食,除左本身既片皮鴨,仲有個涼拌小食麻辣既鴨骨,勁抵食,佢個片皮鴨質素都唔錯,熱辣辣,皮脆肉嫩,配料都好足,唔洗怕唔夠皮同蔥等等👏🏻呢間川菜又適合2個人食,多人食就更加冇問題,佢好在酸菜魚可以揀雙拼,又可以揀少油等等,份量適合又可以試多款口味,仲有個特價片皮鴨真係好抵食,平得黎仲要質素唔差✌🏻
姚姚酸菜魚拼水煮魚($308)
片皮鴨半隻($94)