2023-09-06 208 浏览
好耐冇食酸菜鱼,今次就趁行完商场去食个酸菜鱼晚餐,之前食过将军澳分店的「 元元酸菜鱼 」 ,觉得几好食,今晚一于再食!一去到餐厅嘅环境主要以绿色为主,感觉好清幽舒适,店员仲安排我哋坐卡位位置,其后有一个下单QR code,可以喺手机点餐非常方便。见到餐牌厨师推介的元元酸菜鱼及香辣虾都好吸引,仲可以拣选辣度,我哋最后只拣咗小辣。一盘很香嘅拼盘来了,先说酸菜鱼很大锅,里面嘅配料及鱼片份量多,每一件鱼片都是无骨的,好适合大人细路食,我就钟意用金黄色嘅鱼汤捞饭,仲有里面不同的配菜如豆腐卜,芽菜等,爽口而入味!骤眼睇虾嘅份量也颇多,而且香辣得好入味,不过虾肉口感略欠弹性,比较林身。咁香浓嘅美食点少得一碗白饭捞汁食食吓食吓都觉得有少少辣,就order咗杯有机豆浆,估唔到都几大杯!#元元酸菜鱼 #钻石山荷里活广场一楼173-174号铺#香港酸菜鱼 #钻石山酸菜鱼 #hkfoodie #hkfood #hkfish

咁香浓嘅美食点少得一碗白饭捞汁食

#元元酸菜鱼 #钻石山荷里活广场一楼173-174号铺