2019-07-23
过左冬天之后都无嚟过火锅英雄,今日同埋国内朋友嚟食!7点几上到嚟,电梯门一打开,一阵麻辣香味扑鼻而来!坐低点完菜,摆得精致既8 小碟小食连同火锅就送到台上,一边等火锅热既同事,可以食d小食热定身,暖暖胃!虽然呢度既重庆麻辣锅味道都十分足够,其实唔点酱汁都够晒味,不过真系要赞返佢哋都一丝不苟,准备左各式各样既酱汁配料俾客人选择,仲有建议既重庆式酱汁调制方法推荐贴喺墙上,不妨好似我咁捞返碗有重庆风味的酱汁!一如以往落完单,饮品都会先嚟,有我最钟意酸酸甜甜带点花香既洛神花茶,冰凉又解喝!我就点左几样呢度我觉得好食既野俾我国内既朋友点评下,睇下佢觉得同国内既分别喺边!先嚟到有滚完都仲有d脆口既响铃,仲带点豆香!食得辣的话!索埋d辣汤汁嚟食就最好不过!跟住有香甜,滚完爽夹脆口既猪爽喉,记得唔好滚过龙!仲有同样鲜味十足既鲜黑毛肚,爽口得嚟又有咬口!跟住有新鲜打成既4宝丸拼盘,只只都鲜味十足,国内朋友表示:牛丸有咬口,墨丸仲几弹牙!嚟到今晚主角美国极品肥牛出场,卖相吸引,排列整齐送到台上!大大片牛肉,滚两滚就可以食,放在麻辣汤出,鲜甜既牛肉味更见突出,未至于入口即溶,但肉同脂肪既香味还是不俗!值得推
跟住有香甜,滚完爽夹脆口既猪爽喉,记得唔好滚过龙!
仲有同样鲜味十足既鲜黑毛肚,爽口得嚟又有咬口!
嚟到今晚主角美国极品肥牛出场,卖相吸引,排列整齐送到台上!
大大片牛肉,滚两滚就可以食,放在麻辣汤出,鲜甜既牛肉味更见突出,未至于入口即溶,但肉同脂肪既香味还是不俗!值得推介!
最后仲有我同朋都好钟意食既羊肉片,脂肪同肉恰到好处羊味十足,肉汁美味,啖啖都有丰富既肉汁渗出嚟!we like it so much!
俾有家睇下我哋今餐有几丰富!配料份量有几大先!食完之后,我国内朋友都赞好,环境装修比佢家乡好,食物质素又ok! 下次嚟香港佢叫我再带佢去揾食!