2018-05-16 38 浏览
早几年真系沉迷鸡煲,鸡煲盛行,虽然近年多左好多围炉新选择,又粥底、又蒸气锅咁。但我都系偏爱鸡煲,自己肠胃唔系好,只可以偶然食,但又相当滋味👍🏻今日同几个朋友去到红磡谂住打边炉,但经店员介绍后,我地决定试下鸡煲。原只鸡煲几有份量,而且食得出鸡几鲜,唔系雪藏野,几有肉地,而且唔鞋口😋我地拣左渔乐锅酱鸡煲,点少辣,啱啱好。个酱几杰,几容易入味。而且个炉滚得快,唔洗等好耐就食得,正。食完鸡煲,例牌加水打边炉,锅底都唔会太油,点左几款配料。值得一提,呢度D配料唔会好贵,虽然唔系话好正好正果只,但计番价钱,都几抵食👍🏻手切牛肉冇乜筋,食落唔un,另外墨鱼滑几好食,够弹牙。至于咁浓味嘅鸡煲,当然要点D好似响铃、豆卜、蔬菜呢D咁吸汁嘅配料😋原本想点鸡骨丸,听落好吸引,可惜卖哂,点左贡丸,都几弹牙。整体渔乐锅嘅质素真系唔错,最重要系埋单时见鸡煲做紧优惠,收左$1!咁就真系超级抵😍
早几年真系沉迷鸡煲鸡煲盛行,虽然近年多左好多围炉新选择,又粥底、又蒸气锅咁。但我都系偏爱鸡煲,自己肠胃唔系好,只可以偶然食,但又相当滋味👍🏻

而且个炉滚得快,唔洗等好耐就食得,正。