2020-06-17 2075 浏览
今日去左葵兴Little Mario’spi Pizzeria食野。餐厅入面座位宽敞,装修比较意式风格。一入到去店员安排我地坐低后好贴心咁比左2个folder我地装起个口罩。首先上菜既系芝士烟熏三文鱼沙律。三文鱼处理得好好,烟熏既三文鱼比起普通三文鱼除咗有烟熏既味道,仲会有少少咸味,而且冇普通三文鱼咁滑潺潺既口感同腥味。上面既芝士咸度适中,配上烟熏三文鱼同沙律菜,十分清爽,唔好有好漏唔想再食既感觉,反而令我食完系会想再食。跟住黎既系柚子焗鸡翼。鸡翼上面铺满左金黄既柚子酱,望落非常有食欲!味道黎讲,鸡翼配上柚子酱我原本以为会只有甜味,估唔到食落系酸酸甜甜,有好fresh既柚子清香,非常开胃!最后我地食左一个small size既Margarita Fungi Prosciutto Pizza。烟肉配上香浓既酱汁,简直系perfect match。上面仲有磨菇,食落口感非常丰富。我地分别叫左一杯Frozen Margherita同一杯热朱古力。呢度既Frozen Margherita同平时饮开既Margherita最唔同既地方系呢度既Margherita系用左沙冰既形式,所以就叫Froze

我地分别叫左一杯Frozen Margherita同一杯热朱古力。呢度既Frozen Margherita同平时饮开既Margherita最唔同既地方系呢度既Margherita系用左沙冰既形式,所以就叫Frozen Margherita。而且佢地落既酒都冇平时饮开既多,比较容易入口。而热朱古力就冇平时饮既甜,朱古力味好重,就好似真系食紧朱古力咁,上面重有拉花,非常有心思!

总括黎讲,呢间既餐厅员工细心,食物水准十分高,价钱方面我地2个人埋单系$290左右,价钱合理,下次会再帮衬!
2020-06-10