2020-06-11 529 浏览
马祖台湾养生汤面馆中环和安里6号地下及阁楼对于每餐都差唔多要靠外出佞饭, 其实出街食多油同调味, 食得多都唔系咁健康。夏天又热无乜胃口, 加上呢排又小做运动. 因为公园GYM ROOM 等等都关闭了一个月, 身体除了差了, 仲肥左唔小。晚餐一于揾健康清淡架,$67 虫草花药汤农场鸡, 可跟饭或面, 要了饭啦!虫草花是橙色一条条长身, 食落都几爽口而且有丰富 AMINO ACID。个汤带阵阵淡药香, 甘而不苦易入, 仲几好饮添不过好甜落了好多糖, 成本一定比普通汤高, 有诚意。可以加小小饭变成汤饭吃, 鸡都几好食, 大约有3-4件鸡件块 吸了点药汤味。 追加上汤时蔬$22, 始终外食男一问题就系小菜, 搅到肚谷谷, 尽力食返多D FIBER, 我唔想老左过多十年8年照肠出事架!!现代人饮食想健康, 不妨食碗药汤啦。几时饮都咁滋补, 有肉有菜一餐都唔洗一百。
马祖台湾养生汤面馆

中环和安里6号地下及阁楼