2021-04-04
.我发现我哋成班朋友都好钟意打边炉,今次就去咗旺角新开无耐嘅药膳火锅店,餐厅地方都好大,而且装修好特别,有一种古色古香嘅客栈咁样嘅感觉☺️我哋成班都系有选择困难症,所以汤底就好钟意叫鸳鸯锅,一边系酸菜白肉锅另一边系滋润鱼云静心锅,好足料嘅汤底,一滚起就闻到好香,个个都忍唔住试咗个汤底先😆鱼云静心锅,有大大个鱼头同埋四份一只竹丝鸡加埋一啲药材,饮落有鱼嘅鲜味仲有微微嘅药材味同埋好特别嘅系有少少胡椒味😋蟹柳响铃呢个配搭相当特别,轻轻浸一浸汤就食得,外层脆卜卜嘅响铃包住蟹柳,口感好特别手切牛肉(细)唔会过肥或过瘦,油脂分布好平均,牛味香浓西班牙黑毛猪色泽粉嫩,薄薄一片,渌几下就食得野生竹笙平时食竹笙都系比较细条,但系呢度就大大条,用嚟打边炉好正索晒汤底嘅味道龙趸片即叫即㓥,好新鲜,而且份量都唔少,啱晒钟意食鱼嘅朋友.
蟹柳响铃
手切牛肉(细)
唔会过肥或过瘦,油脂分布好平均,牛味香浓
西班牙黑毛猪
色泽粉嫩,薄薄一片,渌几下就食得
野生竹笙
龙趸片
即叫即㓥,好新鲜,而且份量都唔少,啱晒钟意食鱼嘅朋友