2021-05-17
鲜入围煮 𝗠𝗮𝗿𝗸𝗲𝘁 𝗛𝗼𝘁𝗽𝗼𝘁🍲🥘好耐冇试过下午打边炉,当日仲要系十分炎热嘅34度☀️一出街就觉得要溶化🥵🔥但系book咗枱冇理由唔去㗎嘛🤣🤣🤣 𝙂𝙊𝙂𝙊𝙂𝙊!!! 𝑯𝒐𝒕𝒑𝒐𝒕 𝑫𝒂𝒚🥰🍲!第一次食「鲜入围煮」,个设计好特别,系传统旧式嘅风格。去之前做晒功课,个个都叫我一定要嗌『花胶鸡汤』🤣一坐低就急不及待嗌咗啦!『半只花胶鸡汤』𝗛𝗸$𝟮𝟲𝟴- 两个人食,嗌咗半只鸡,原来都几多!有大约8旧左右嘅花胶,同好多好多嘅鸡件!全部都好嫩滑,仲要有大大只鸡髀🍗🤣平时唔太钟意饮火锅汤底嘅我,都饮左起码三碗🥲未叫火锅材料都已经饱咗一半😛『花胶云吞』𝗛𝗸$𝟰𝟴/𝟰粒- 皮薄馅靓,粒粒都好大粒!唔记得咗影相,补返个临食之前嘅shot俾大家🤣真系好大粒!『新鲜鹅肠(多肥)』𝗛𝗸$𝟴𝟴- 系肥肠唷😍😍好耐冇食过啦!佢有多肥同埋小肥拣🤣要多肥先有口感咖嘛!!!! 好正好好食😍『猪骨浓汤贡丸』𝗛𝗸$𝟯𝟮/𝟲粒- 贡丸反而冇乜特别,我初初以为会有猪骨浓汤流出黎🤣但系无。不过都好食嘅😋有好多冬菇🤗(人头酱料费 𝗛𝗸$𝟮𝟬/𝟮位)埋单Hk$500都唔洗。食埋几粒贡丸就已经好饱🤣两个人打边炉都系叫得唔多野😛但系个
『半只花胶鸡汤』𝗛𝗸$𝟮𝟲𝟴
『花胶云吞』𝗛𝗸$𝟰𝟴/𝟰粒
『新鲜鹅肠(多肥)』𝗛𝗸$𝟴𝟴
『猪骨浓汤贡丸』𝗛𝗸$𝟯𝟮/𝟲粒
(人头酱料费 𝗛𝗸$𝟮𝟬/𝟮位)
埋单Hk$500都唔洗。食埋几粒贡丸就已经好饱🤣两个人打边炉都系叫得唔多野😛但系个『花胶鸡汤底🐥🐥』真系好满足!唔怪得知个个都话必叫💯
好食😍😋店员服务都好好!会再黎🤗🥰!!!