2022-08-28
第一次嚟到呢间fusion中餐厅食下午茶叫咗三个慢活时光下午茶餐 分别有脆皮豆腐 椒盐鱿鱼同埋花雕炸鸡 另外每个餐会跟一个茶品或者额外加$30可以拣炖汤 我哋就叫咗一个洛神花茶同埋两盅是日炖汤脆皮豆腐 好欣赏佢个脆浆够晒挺同脆身 而且佢有其中一面脆浆面似系已经处理好加咗盐同埋特别厚同脆 所以好够味 豆腐内里好滑 外皮酥脆 即使我哋有几旧放咗半个钟先食外皮都keep到脆椒盐鱿鱼 鱿鱼已经切细咗 如果可以粗身啲长条啲相信口感会更加好花雕炸鸡 韩国炸鸡就食得多 呢度嘅花雕炸鸡一咬落口已经食到花雕酒味 唔会有怪味或苦味 而系酒嘅香味 喺出面好少食到呢个配搭既炸鸡 可以一试洛神花茶 酸酸甜甜 而且店员仲会帮手不停Refill 真系可以慢活时光咁慢慢饮 叹个下午茶是日炖汤 系虫草花鸡汤 我同男朋友包都好钟意饮炖汤 呢度嘅炖汤好滋润 另外听过呢度会有露天茶座 可以带狗狗黎一齐食野 当日就见到有一只超级大只 外形十分型仔嘅狗狗 haha