2012-11-04 264 浏览
今天没进食午餐,跟著便到佐敦练舞,所以下堂后已感到非常肚饿。途经澳洲牛奶公司,居然祇得一位食客在排队,加上差不多已一年没有帮衬,咁就决定下午茶就系呢度食啦。因我不太喜欢佢哋嘅套餐,尤其佢哋嘅汤意粉并不是我那杯茶,所以今天宁愿点散餐 - 炒蛋多士、杏汁炖蛋及热柠檬茶。炒蛋多士 - 仍然保持一贯的嫩滑,有很浓浓的蛋味 不过今次我觉得味道咸了一点及油多了少许,但配合香脆的多士,仍然觉得非常美味。杏汁炖蛋 - 澳洲牛奶公司的炖蛋及炖奶的水准素来非常之高;今次仍看到蛋面上平如湖镜,当我舀一匙,嫩滑的甜蛋就从口滑进去,又唔会过甜,食到淡淡的杏仁味加上浓郁的蛋味,水准依然咁高咁好味,冇令我失望。

炒蛋多士 - 仍然保持一贯的嫩滑,有很浓浓的蛋味
炒蛋多士
杏汁炖蛋
题外话/补充资料: 当我想埋单计数时,连续有两位年青伙记对我视若无睹,掉头就过,我谂佢哋可能唔识计数;最后,都系由一位中年资深伙记走过来同我计数,其实佢哋啲服务水准多年来我心中有数,所以并没有感到不快。 但如果食客们唔能够接受佢哋低嘅服务水平,甚至接受唔到挤迫的地方进食,我奉劝千万别帮衬,以免惹致一肚气。
2012-11-04
炒蛋多士