2012-09-09
由aug 23, 12开始............本有舖面嘅顺兴已移往京街第1巷..............aug 26, 12............3人来early lunch........叫咗 :1) 午餐 - 滑蛋叉烧饭 (hk$42)-我买完车仔肠粉番嚟都未有得食-食紧肠粉无耐,满心期待嘅滑蛋叉烧就来了-蛋不老,不过原来喺很薄身嘅蛋片而已,舖盖全个饭面..............同我expect嘅份量差好多,可能我用日式溏心蛋包饭去谂啦-而个蛋汁似喺事后+上,唔似煮蛋时1并衍生的-叉烧虽然以瘦为主,但肉质唔会又干又实,正常-反而个豉油就有d心思.........原来喺用葱花煮过的甜味豉油,有1股葱香...........呢个就令碟饭生色不少2) 午餐 - 滑蛋虾仁饭 (hk$45)-叉烧变成虾仁-大致意见如上-虾仁大大只,爽口3) 冻柠乐 (+hk$5)-跟餐叫的4) 冻柠水 (+hk$2)-跟餐叫的5) 冻菜蜜 (hk$14)-另散叫1杯冻饮
1) 午餐 - 滑蛋叉烧饭 (hk$42)
-我买完车仔肠粉番嚟都未有得食
-食紧肠粉无耐,满心期待嘅滑蛋叉烧就来了
-而个蛋汁似喺事后+上,唔似煮蛋时1并衍生的
-叉烧虽然以瘦为主,但肉质唔会又干又实,正常
-反而个豉油就有d心思.........原来喺用葱花煮过的甜味豉油,有1股葱香...........呢个就令碟饭生色不少 2) 午餐 - 滑蛋虾仁饭 (hk$45)
-叉烧变成虾仁
-大致意见如上
-虾仁大大只,爽口 3) 冻柠乐 (+hk$5)
-跟餐叫的
4) 冻柠水 (+hk$2)
-跟餐叫的
5) 冻菜蜜 (hk$14)
-另散叫1杯冻饮
题外话/补充资料: