2023-08-27
秋香难得去屯门帮朋友就去揾一间特色既日式串烧料理店🔸 芥末八爪鱼呢样系我既飞佛因为觉得黎食呢类舖头,一定要点d佐酒小食。呢类就啱啱好呢!咸咸地,有wasabi 味,又 come 𡁻好啱我胃口🔸日本爆春多卵鱼烧多春鱼就食得多但系炸,就比较少呢炸浆好薄身,唔会有好肥腻既感觉鱼就正常发挥,多春鱼既春仍旧咸香好味🤤🔸日本味噌酿蟹盖可能真系新鲜食呢只甲罗烧同自己买雪藏果d真系完全冇得比呢!鲜鸡蛋搅拌,然后搭配旁边既呢个价钱我觉得好抵食!🔸串烧- 鸡肝-日本岩手鸡皮-日本厚切黑豚肉-阿波鸡肉自从烧肉烧过鸡肝后见倒一定系必点另外食串烧系一定要食肥仔之选鸡皮嫁。因为我由细到大都好钟意食鸡皮,所以无得唔叫!黑豚肉仲要厚切!系食每一啖都有小小油咇岀黎!完全估唔倒豚肉可以肥美到咁呢阿波鸡肉因为未试过,友人又强烈推荐,就叫黎试下丫!又几滑几有鸡味!日本鸡真系有分别!🔸 盐烧虎虾两只大大只既盐烧虎虾!因为佢开左小小边,所以佢既盐好入味!成只虾都好鲜甜弹牙。正!🔸 盐烧白鳝煲仔饭终于到左我最期待最想食既菜啦!每一块白鳝都劲厚劲实劲弹牙仲有鸡蛋搅拌,煲仔饭仲要有饭焦呢道菜接近100分咁好味呢🤤🤤🤤特色又local
难得去屯门帮朋友
就去揾一间特色既日式串烧料理店
🔸 芥末八爪鱼
呢样系我既飞佛
因为觉得黎食呢类舖头,一定要点d佐酒小食。呢类就啱啱好呢!
咸咸地,有wasabi 味,又 come 𡁻
好啱我胃口
🔸日本爆春多卵鱼
烧多春鱼就食得多
但系炸,就比较少呢
炸浆好薄身,唔会有好肥腻既感觉
鱼就正常发挥,多春鱼既春仍旧咸香好味🤤
🔸日本味噌酿蟹盖
-日本厚切黑豚肉
-阿波鸡肉
自从烧肉烧过鸡肝后
见倒一定系必点
阿波鸡肉因为未试过,友人又强烈推荐,就叫黎试下
丫!又几滑几有鸡味!日本鸡真系有分别!
🔸 盐烧虎虾
🔸 盐烧白鳝煲仔饭
终于到左我最期待最想食既菜啦!
每一块白鳝都劲厚劲实劲弹牙
仲有鸡蛋搅拌,煲仔饭仲要有饭焦
呢道菜接近100分咁好味呢🤤🤤🤤
特色又local 既小店,不嬲我都强烈推荐。如果下次再去屯门,都会再去呢
推荐指数
⭐️⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指数
⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🏡 秋香 (康景花园) (屯门)
屯门青善街38号康景花园地下26-27号舖
#gd.food.gd.mood