2023-05-04 74 浏览
4月庆生饭局🎂黎到尖沙咀Anokma🍴法日fusion菜店内环境坐位唔多 坐得舒服 店员有礼坐底左一阵就上第一道菜😋🐟TunaTuna tartar | Crispy cylinder | Nori power | Yuzu kosho 第一啖食落去口感好脆 入面包住吞拿鱼 食到吞拿鱼味道新鲜 带有柚子香气 感觉几fresh对于钟意食刺身鱼嘅我觉得好味道👍🏻UniHokkaido Sea Urchin | Brioche French Toast |Lime Zest见到啲北海道海胆叠满系一件法式多士 卖相好吸晴 一啖食哂 海胆好新鲜味道鲜甜赞🥇🦪Seasonal OyserRaspberry Vinegar | Pickle Dikon Radish生蚝厨师切开左 面头铺满左红桑子啫喱带小小酸味 几开胃 同生豪几夹 生豪味道新鲜清甜 HokkigaiHokkigai Surf Clam | Sugar Pea | Fish Soup Foam 黎自北海道嘅北寄贝 卖相好靓 食落好鲜甜😋加埋底层嘅糖豌豆 成个夹埋好新鲜好好味🍝PastaRoyal Caviar Club Sturgeo
4月庆生饭局🎂黎到尖沙咀
生蚝厨师切开左 面头铺满左红桑子啫喱
带小小酸味 几开胃 同生豪几夹 生豪味道新鲜清甜
Hokkigai
🍝Pasta
Royal Caviar Club Sturgeon | White Truffle Oil | Wakame | Angel Hair Pasta
厨师系度卷紧意粉嘅时候 白松露油已经香气扑鼻 厨师介绍时话冇落过盐去调味
意粉系冻食 配左鱼子酱食 都已经好够味 鱼子酱份量都好多😋
🦐Shrimp Tartare
呢道菜本来系牛他他 不过我地唔食牛转左做虾肉
面头有唔少嘅烟熏飞鱼子同紫菜
底层就有烘多士粒同虾肉 成个味道好夹好鲜味 毫无违和感 💯
🐟Amadai
Uroko-taking Amadai | Sake beurre blanc | Dill oil
甘鲷鱼卖相精致 鱼鳞片炸过 食落好香脆而且鱼肉都好嫩滑 奶油汁加左刁草油
我本来麻麻刁草味道 不过呢个味道我觉得好味道👍🏻
🍗Roast Hong Kong Three Yellow Chicken
我地两个人有半只
呢道菜系店内主打菜式 本地三黄鸡
皮烤得好香脆 肉质包括鸡胸位置都好嫩滑
日本米加左三文鱼籽 味道咸香鲜味
配埋法国黄酒汁食 味道不错👍🏻
甜品
Pistachio
Pistachio Almond Crunch | Whipped Pistachio Ganache Toasted Pistachio Pistachio Praline | Mochi | Sweet Pasty Tart Shell | Pistachio ice-cream
甜品系开心果为主
我个人觉得好好味道 开心果味岩岩好 而挞中间有麻糬 增加左烟韧嘅口感 就咁食都已经觉得好正💯💯 几惊喜
Seasonal Fruit 系香甜嘅哈蜜瓜
总括 令人满意嘅晚餐🥣