2019-09-19
金宝,我细细个就听过呢个名喇 😜 九龙城泰菜太多选择,今晚终于有机会试到金宝,发现系间一定要回头既餐厅 😍活虾刺身,呢个好搞笑,好似日本菜,平时泰菜叫生虾嘛,但我食完就知点解,因为真系好新鲜好活 😂 每一只D肉都好结实好鲜甜,虾尾都可以成只甩出黎。对我黎讲其实辣左D,但系都好好食,食到系咁饮野都想继续食 🤤 垫底D菜都唔好睇小,佢有D酸汁好清新,仲有少少解辣,fresh!椰汁青咖哩我地拣左猪肉,青咖哩有椰奶、罗勒及柠檬叶,食落会比较清新,加上入面有吸汁既茄子,将成个咖哩升华左,但当然,最夹既就一定系蒜蓉包 🍞蒜蓉包大大旧脆卜卜热辣辣,虽然个咖哩比较流质,点落包度好难痴系上面,但胜在味够浓,轻轻流过个包已经好好味 😍泰式拼盘有鸡串,虾饼,虾春卷同香叶包鸡,好多元化好丰富呀,四样都咁正。但最值得一提系果两个酱(酸甜同沙嗲),超好味。🤩系冷气冻左少少,大家去记住带外套🤣
系冷气冻左少少,大家去记住带外套🤣