2015-05-25 1463 浏览
曾经系深宵食堂嘅漫画同电视剧迷!明明差不多已遗忘,但电影最近都会准备上影,又了起咗我嘅心瘾,一于揾人陪我去癫吓啦好彩去到都未到一般上班族O完T,要放工嘅时间,等咗一阵就可以直入!内面嘅环境真系好似日本嘅居酒屋噤,好啱轻松吓吹吓水噤一早知道串烧喺要慢慢嚟,慢工出细货,所以叫定个蟹肉沙律顶一顶先!呢个蟹肉沙律系走清新路线,唔多调知先食到材料嘅鲜味!反而蟹肉有事先浸过黑醋,有点惊喜蔬菜类先上!呢个冬菇串CP值都几高,唔贵又有四大粒鲜冬菇,外面烧得干食,但食落去,中间又好Juicy,好考师傅功力娃娃菜烧得稔身又甜!加埋独家酱汁,另一享受Fans必叫嘅猫饭!之前睇电视剧个时已经好想试,今次就系亲身见到,好滚动呀!猫饭上面个啲柴鱼上台个时,真系仲郁紧嫁!淋上独特嘅汁,真系好下饭虽然唔系咩好贵嘅食材,但相信好多fans都会忍唔住叫!串烧虾皇报道!外表烧得微焦,令虾肉除咗弹牙之外,仲有阵柴火味,风味一流!另外,虾头嘅羔烧得香,食落又甜,一啲都唔死实呢个烧烟肉广岛蚝 ,一上台就被叮嘱要趁热食,果然一食落又多汁又鲜味,好amazing不过真系要小心啲食!另一个要小心啲食嘅系呢个炸芝士虾丸!表面好似无咩嘢噤

蟹肉沙律

串烧 - 烧冬菇

串烧 - 烧娃娃菜

娃娃菜烧得稔身又甜!加埋独家酱汁,另一享受

猫饭

虽然唔系咩好贵嘅食材,但相信好多fans都会忍唔住叫!

串烧 - 虾皇
另外,虾头嘅羔烧得香,食落又甜,一啲都唔死实

串烧 - 烧烟肉广岛蚝

不过真系要小心啲食!

炸芝士虾丸

另一个要小心啲食嘅系呢个炸芝士虾丸!表面好似无咩嘢噤,但一咬落就好多芝士爆出嚟,浓浓嘅芝士味真系好正呀

本身都无叫呢个烧带子串!但见到台台都叫,我都忍唔到口同手喇!带子弹牙不在话下,牛油香更加吸引!

烧羊架

肉类到喇!呢个烧羊架真系离远都闻到阵羊膻味,而且香草味又跟住嚟添!仲烧到啲羊肉粉粉地!

炸鱿鱼
嚟到呢度,少不免要叫啲送酒小食过吓口瘾嫁!呢个炸鱿鱼就必叫,炸得香口又大份,净系呢样都值回票价啦!而且又唔会炸得太老太干!唔错唔错

烧牛仔骨
烧牛仔骨到啦,好好奇师傅点可以烧到骨肉有种自己分离嘅情况,而牛仔肉又粉红粉红噤,见到就想一啖咬落去喇!最细心系剪开埋个骨位,方便一扯就全部起肉!加分位都有埋,抵赞

忌廉沟鲜奶
呢个就系陪我作战咗成晚嘅忌廉沟鲜奶喇!呢款唔系平时系街嘅汽水版,而系平时系屋企自己调配嘅版本!有种温暖嘅感觉,唔通连呢间餐厅都噤有魔力,真系值得研究研究
2015-04-24
蟹肉沙律