2015-03-27 2528 浏览
今次系第一次喺openrice写食评, 希望大家睇得开心啦今晚食既系牛涮锅, 夜晚同屋企人约左晏D喺地铁站等, 而佢地未到之前我就去新都会广场行下先, 顺面去牛涮锅BOOK枱攞位𠮶时系6点, 喺牛涮锅门口问下既企外面既侍应姐姐, 有无得book枱, 点知一问之下先发现 8点booking已经full哂 但今日明明系闲日㖞...都咁好生意 早知我都打电话黎book 定先 大家下次都记得试下打黎订枱啦, (我原本以为牛涮锅系无得book枱既XD)所以最后就BOOK左一阵7点食行下行下, 就7点lu 入店𠮶刻, 当然就系听到好多声1234啦 (日文发音既欢迎光临XD)可能系因为太早 得3-4枱客, 而我地又book左枱, 所以就坐左喺最近火锅料的卡位 我地拣左$178𠮶款us特上牛, 有美国上级进口牛肉,豚肉同鸡肉 任食汤底就拣左蕃茄同猪骨应该系呢间牛涮锅比较细, 所以火锅料都唔算多 比较少, 但d丸呀菜呀都成日有员工refilld肉未到, 出去攞下火锅料肉到喇, d 肥牛好似好靓㖞 好吸引咁㖞猪骨汤底都唔错d 肥牛好好食呀, 咬落唔un, 配埋个芝麻医真一流但豚肉呢, 就有d d 猪肉既腥
今次系第一次喺openrice写食评, 希望大家睇得开心啦

但今日明明系闲日㖞...都咁好生意
早知我都打电话黎book 定先
 大家下次都记得试下打黎订枱啦,
(我原本以为牛涮锅系无得book枱既XD)
所以最后就BOOK左一阵7点食

行下行下, 就7点lu
入店𠮶刻, 当然就系听到好多声1234啦
 (日文发音既欢迎光临XD)

汤底就拣左蕃茄同猪骨
d肉未到, 出去攞下火锅
肉到喇, d 肥牛好似好靓㖞 好吸引咁㖞
猪骨汤底都唔错

d 肥牛好好食呀, 咬落唔un, 配埋个芝麻医真一流

但豚肉呢, 就有d d 猪肉既腥味 而鸡肉呢, 第一轮食就ok 既, 但第二轮上既就比较差d lu

配料呢, 我觉得脆皮肠 乌冬都好味,
豆腐好够滑 但系煮得耐啲就散哂
呢个系蒜香肥牛炒饭(个名好似系咁XD)
完全唔好食呀,, 啲饭好淋
 d 味好似唔系我杯茶XD

食到最后, 就梗系去食甜品
呢间牛涮锅无yogurt食, 得软雪糕 有啲美中不足
 之前食过旺角𠮶间有yogurt架
d 软雪糕其实都mama 地,,个味比较淡, 无咩云呢嗱味
食左一杯就放弃lu

总结, 食物都ok好味既, 系D配料既选择太少, 而屋企人就话得个半钟食会有d赶
 但大家都食到好饱

下次我会去试下食奥运𠮶间牛涮锅 , 因为朋友话𠮶间好似大d 仲有salad bar tim

2015-03-23
  • 肥牛