2015-04-22
是夜Ⓢ与男友庆生,选了Gastrobox。Ⓢ以前也曾到过Gastrobox,无论系环境定系食物质素都好满意,所以特地喺男友生日再嚟一次 今次Ⓢ早喺两星期前用tablemap预约,唔够24小时就已经收到电话confirm预约,绝对唔似有之前负评所讲嘅冇confirm booking事件发生(我谂只系个别system问题吧)。我预约时亦request想喺甜品上写上happy birthday字句,店员仲好nice主动offer不如加埋朋友个名喺碟上面!👍▼当晚我地一去到已经可以即时入座,虽然无坐到最靓景嘅位置(Ⓢ认为是在场内最入近墙的位置),但都唔影响进食嘅心情 皆因睇见台上的精心布置都好令人赏心悦目 ▼点餐过后,率先呈上嘅系餐前餐包。面包虽然唔系D咩特别嘅味道,但热乎乎的这一点很贴心 ▼之后亦呈上埋《烟三文鱼凯撒沙律》,非常惹味开胃!烟三文鱼虽然睇落只有两块,但其实都几大块,足够二人份量。沙律中除左开胃的麻酱外,仲加左唔同嘅配料,有Ⓢ同男友最爱嘅芒果,而且仲好甜当然加咗唔少分。▼餐前菜又点少得餐汤,Gastrobox的《黑松露野菌忌廉汤》绝对系Ⓢ目前饮过的同类汤中最一等的黑松露份