2009-07-11
上个月廿八号同好友 Sal 去食 Lunch。记得上次既《毓民牛肉面》唔系好岩我口味,于是想揾返一间好味既台湾食肆试下。所以就黎佐呢间《士林台湾面》。今次食神开眼,比我地揾到间好野。第一碟到既系卤水并盘,好好味既豆腐、鸡中翼、猪耳、鸡肾、蛋、鸭舌。全部都好入味,好好食。只系鸭舌如果再稔少少就真系一个字两个音:Perfect 喇。跟住黎既香酥鸡扒饭,哗… D 鸡扒多到不得了,而且好好食。食时又唔会成口油。仲有,超多肉燥,都只系 $27,好抵呀!最后黎既香酥排骨饭就差佐少少喇。虽然排骨都好多,唔算鞋口亦唔会食到成口油,但系唔够味。唔知系因为食完鸡扒同卤水野之后先至食佢,所以觉得唔够味,定系佢就系唔记得落味呢?加埋两杯饮野,一共 $117。好抵食!更多图片及有关网志:http://hk.myblog.yahoo.com/stewart-too/article?mid=3427
加埋两杯饮野,一共 $117。好抵食!