2016-01-22
突然兔姐来电相约晚饭,撞啱我揾左成日都无朋友陪我食羊腩煲,就一口应承啦。上网摷下上水边度有靓羊腩食,发现街市有档三和火锅好有名气㖞,就去一探虚实,点知左兜右兜都揾唔到。行黎行去都系强记,我放弃喇,强记就强记啦。生力清啤,今晚饮一双好喇 ﹗发现我经常搞错生力同百威套制服,我已根深蒂固生力既制服必定系黄色架麻,无啦啦转左同百威一样系红色,都唔知为咩 ﹗见几个生力及蓝妹 promoter 妹妹咁落力,友情价叫两支啦。如果知道唔系百威,我会饮蓝妹啰。招牌羊腩煲,HKD288 都系贵㖞,近几年羊肉价钱不停𩙪升,了解既。招牌羊腩煲,兔姐刚落车,叫定个煲滚住等都差不多喇。招牌羊腩煲,开呀 ﹗劲足料㖞,大量羊腩配上炸枝竹、冬菇、冬笋、马蹄、大葱、姜,等等等。价钱合理,贵得有道理 ﹗羊肉汤极浓厚,质感幼滑,味道丰富香醇,饮完暖入心。羊腩肉多骨少,啖啖肉半肥瘦,入口软棉松化,清淡羊膻味夹著羊肉甜味,酱汁已渗入每丝纤维中,黏上少许腐乳酱更添风味 ﹗非常美味,要再三添食,如果捞白饭就真系神仙都企唔稳呀 ﹗推介之选 ﹗所有配料已经完全吸收羊肉汤既精华,好味道 ﹗冬菇滑爽弹、冬笋味道又爽脆、枝竹索尽汤汁,无得顶。
脆鲩鱼骨腩,好鬼大碟㖞。质量上级,爽脆而鱼甜味突,够肥美先有依个味道,正。山根,招牌羊腩煲实在太好味,食到干干净净 ﹗最后掉晒山根去索羊肉汤,赵落咽韧又爆汁,太美味咯 ﹗送既生菜好怀参半,靓既鲜爽多汁,好味。差既又黄又有窿,掉左无食啦。
多谢兔姐突姐冒出陪我食羊腩煲,就算对羊腩麻麻地都陪我食,感激不尽 ﹗我连续饮左几晚酒又爆醉几晚,今晚点都要返屋企休息喇,兔姐您唯有单刀负会落酒吧啦。
生力清啤
脆鲩鱼骨腩