2018-10-11 72 浏览
今日同女朋友行沙田 咁岩谂起附近有间好耐之前食过 觉得好好味既想带女朋友试下 好 入正题 今次叫左个『蜜汁叉烧王』果然Keep到上次既水准 D叉烧好林 唔会好似平时出面食果D咁干 食到痴晒牙 净系食叉烧都可以食2碗饭 👍👍👍 『豉椒炒花甲』花甲好大只 火喉好够 好惊见到炒到过晒火 缩晒水 摆左落口都唔知食乜D 但呢到唔会 师傅炒到岩岩熟 咬落去仲有少少水咇出黎 好惹味 忍唔住食完一啖再一啖 仲叫左个『铁板姜葱鸡』唔系好记得个名 但大概系咁 😂😂😂 同花甲一样 非常惹味 姜葱都爆得好香 鸡唔会太大旧 方便食用 唯一美中不足 可能系因为铁板上 所以肉有少少(Un) 但味道又可以遮盖返佢呢个不足 最后同女朋友食到好饱好满足 下次有机会我都想买D返屋企比屋企人试下