2024-05-03
虎铁铁板烧,铜锣湾轩尼诗道525号澳门逸园中心12楼我哋两个人服务员安排我哋坐喺吧枱,近距离睇到烧师傅用心制作食物,每一道菜式都充满着独特嘅香味💋特色二人餐$2680前菜烟三文鱼沙律作为开胃菜,虽然份量少啲,烟三文鱼再配搭酱汁加上有机沙律菜,确实可以清爽一下味蕾,沙律菜够晒新鲜,又嫩绿,非常爽口💖蟹肉海胆松露糖心蛋上面铺满金箔,鲜甜嘅蟹肉再配搭埋海胆已经极度鲜味,再加上松露和糖心蛋口腔里完全有种爆汁,又鲜甜,味道丰富 真心推介,必食,矜贵嘅金箔卖相真系去咗另一个层次,打卡必备💖活鲍鱼配蟹肉海苔酱鲍鱼经过烹调之后,仍然保持到爽口弹牙再搭配蟹肉和海苔酱啖啖肉,加上鲜味真系冇得顶💖法国鹅肝鹅肝浓郁绵滑,高级感满泻,外面非常脆口入面仲非常Creamy, 相信系上等嘅食材💖A5和牛薄烧同埋香煎野菜A5和牛油脂同埋肉质非常嫩滑,油脂香味四溢,脂肪同牛肉嘅比例非常平均,牛肉上面放有大量嘅香蒜入口能够食到香浓嘅蒜香味,经过厨师烹调后,时间控制到刚刚好,配菜仲有南瓜同番薯,啡菇香煎野菜蔬菜经过煎炸之后,入口爽脆,唔钟意食菜嘅朋友都啱食💖刺身带子豆腐鲷鱼汤新鲜厚肉嘅带子加上软滑豆腐 ,鱼汤带上鲜甜味 ,又
💋特色二人餐$2680
💖蟹肉海胆松露糖心蛋
💖活鲍鱼配蟹肉海苔酱
💖法国鹅肝
💖A5和牛薄烧同埋香煎野菜
香煎野菜
蔬菜经过煎炸之后,入口爽脆,唔钟意食菜嘅朋友都啱食
💖刺身带子豆腐鲷鱼汤
新鲜厚肉嘅带子加上软滑豆腐 ,鱼汤带上鲜甜味 ,又清爽,营养丰富,又有滑溜嘅口感,绝对系一饮再饮嘅汤品
💖黑松露樱花虾炒饭
睇住厨师即炒出嚟嘅饭,镬气十足配搭埋黑松露同樱花虾炒饭层次升级满满,未入口已经闻到香浓嘅黑松露味,加埋樱花虾口感十足,每一只嘅樱花虾都脆脆的,而且炒饭粒粒分明,厨师有相当嘅水准
💖玫瑰花茶,够哂热辣辣,清新怡人,闻到好香嘅玫瑰花味